Miniaturní domy na korkových útesech

Designérka Rosa de Jong vytváří mikrodomy z korku, které jsou postavené na stranách malých útesů. Její miniaturní prostředí je pokryto umělým mechem a zdobeno modelovými stromy, které dodávají malým domovům kouzlo. Dříve svá díla zavěšovala do skleněných trubic, což vytvářelo iluzi, že se díla vznášejí ve vzduchu.

Její nejnovější díla visí mezi dvěma tabulemi skla a jsou zajištěna tenkými drátky. De Jong spolupracovala se svým otcem na vytvoření dřevěných rámů pro konstrukce, které zahrnují malá kolečka, která majiteli umožňují upravit polohu plovoucích ostrůvků. Dvě z jejích nových děl, Remembered and Imagined , jsou současně vystaveny na výstavě ve dvou městech, která byla zahájena 24. srpna 2018 v Paradigm Gallery ve Filadelfii a 30. srpna 2018 v Antler Gallery v Portlandu v Oregonu. Více miniaturních domů amsterdamské designérky můžete vidět na Instagramu a na jejím webu Micro Matter .


Ve svém projektu Micro Matter de Jong také ručně vytvořila miniaturní prostředí umístěná ve skleněných zkumavkách, čímž vytvořila iluzi, že objekty se vznášejí ve vzduchu, což připomíná létající hrad ve filmu Studio Ghibli Howl’s Moving Castle.

De Jong ručně staví své drobné budovy, z nichž každá vypadá jako pastorační dům postavený na malých útesech. Miniaturní schodiště se vine ručně malovaným korkem a její nejnovější díla visí mezi skleněnými tabulemi a jsou zajištěna dráty. Její práce je v současné době vystavena v Antler Gallery v Portlandu v Oregonu do 30. srpna.


Miniaturní krajiny, uzavřené v dlouhých vertikálních skleněných blocích, vytvářejí malé scény, které může divák prozkoumat a představit si. Malé scénáře, ručně vyrobené z eklektické směsi materiálů, včetně papíru, lepenky, větví stromů a mechu, představují surrealistická architektonická prostředí a strukturální nemožné. Hromada budov balancuje na okraji malé hromady země, která jako by se vznášela ve vzduchu; městská struktura sedí v průhledném tubusu; miniaturní papírová vodárenská věž se tyčí nad zavěšeným náplastem zeleně. Podívejte se na sérii malých světů s názvem „mikrohmota“ níže a podívejte se více o de Jongově složitém procesu zde .


Napsat komentář

Vzorky Korkove