Ekologická a moderní korková tkanina


Korková tkanina nebo korková kůže je vysoce kvalitní tkanina vyrobená z tenkých korkových hoblin získaných přímo z kůry korkového dubu. Velká část produkce se provádí ručně.

Inovativní vlastnosti korkové tkaniny jsou jedinečné a originální. Korková tkanina je k dispozici v jedinečné řadě textur, přírodních vzorů a je vyrobena z různých základních materiálů v závislosti na konečném použití.


Výhody korku


Elegantní a sofistikovaná korková látka se používá v široké škále produktů, včetně kabelek, sportovních tašek a zavazadel, peněženek a hodinek, čalouněného nábytku, oděvů, polštářů, koberců. jóga, boty, malířské plátno atd. Korkové látky jsou měkké a příjemné na dotek. Tento materiál je ekologický.

Může být snadno čistitelný a odolný. Navíc je stejně odolný jako kůže a všestranný jako látka. Korková tkanina je vodotěsná a odolná vůči nečistotám. Je vynikající pro odpuzování prachu, nečistot a mastnoty. Korkový materiál je vyroben pomocí speciálních technologií, díky nimž je měkký, pružný a odolný proti praskání. Při použití se chová jako přirozená pokožka – vytváří jemné vrásky. Na druhou stranu je odolný proti vyblednutí a oděru.


Nové trendy


Ve společnosti, která chce být zelenější a obrácená k budoucnosti, je korek jedinou stoprocentně přírodní, udržitelnou a recyklovatelnou surovinou. Množství jeho aplikací a vlastností nebylo dosud možné reprodukovat pomocí nových technologií. Nízký dopad na životní prostředí, energetická účinnost, kvalita, udržitelnost a opakovaná použitelnost jsou charakteristickými rysy ekodesignu, inovativního a perspektivního trendu.ir.

Je stále populárnější, protože korek se vyznačuje neomezeným potenciálem. Korková tkanina je přírodní, obnovitelný a chemicky inertní produkt. Neznečišťuje, chrání lesy – nezničí je. Podporuje jejich čištění a údržbu. Tento materiál se používá k opětovnému zalesnění oblastí ohrožených dezertifikací. Korková látka je zdravotně nezávadná, spálená nespaluje jedovatý plyn. Je odolný – v průběhu času zůstává nezměněn. Cork má nižší tepelnou vodivost mezi žáruvzdornými produkty


Napsat komentář

Vzorky Korkove