Ekologický byt – tiché a teplé korkové stěny


Korek je surovina objevená již dávno. Použitelný korek se vaří při vysoké teplotě. Pak z nich můžeme vyrobit vinné zátky a korkové desky.

Tento jedinečný materiál je nejen zdrojem korkových desek, ale také krásnými ekologickými stěnami.


Korek je všude


Je také možné zakoupit samolepicí korkové zátky a role, které se snadno instalují na zeď a nevyžadují žádnou pomoc. Cork nejenže vypadá velmi zajímavě, ale také se dobře mísí s jakýmkoli materiálem.

Můžeme kombinovat korek s kamenem, kovem nebo dřevem. Ať už si vyberete jakýkoli mix, i když je to docela neobvyklé, bude to vypadat skvěle. To znamená, že použití korkového produktu je skvělý způsob, jak osvěžit pokoj nebo domov, aniž byste utratili příliš mnoho peněz.


Korková podlaha nebo korková role?


Korkové podlahy jsou dalším způsobem, jak vytvořit neobvyklý a teplý prostor. Pokud chcete, aby váš pokoj byl útulný a teplý, je to korkové podlahy dobrým řešením, které vypadá velmi zajímavě.

Navíc je docela snadné s ním pokrýt půdu, protože nevyžaduje žádné důkladné znalosti. Pokud nechcete dělat velké změny, můžete místo toho použít rolku z korku, která také velmi dobře pokrývá podlahu při zachování typických vlastností tohoto materiálu.


Vlastnosti korku


Někteří lidé také rádi dávají korek na svůj šálek kávy nebo čaje. Protože má tak dobré tepelné vlastnosti, udržuje nápoj teplý a zároveň šetrný k životnímu prostředí. Dekorace? Cork je nejen skvělým doplňkem k domácímu dekoraci (určitě dělá nejjednodušší domácí spotřebiče velmi stylovým), ale má také své praktické využití.

A samozřejmě vypadá skvěle ve všech typech interiérů a zároveň je opravdu levný. Díky svým tepelným vlastnostem lze korkovou podložku umístit také pod všechny druhy teplých pokrmů, které lze připravit ve vaší kuchyni. Cork také nemá zvláštní vůni, takže je ideální pro kuchyňské gadgety nebo zátky na víno – nic to nemění na chuti.


Napsat komentář

Vzorky Korkove