Pohodlný byt díky korku


Při plánování rekonstrukce bytu nebo stavbě domu myslíme na výběr materiálů pro výzdobu interiéru.

Mnoho investorů nebo architektů hledá originální produkty, které umožňují vytvářet jednotlivé prostory s vysokými technickými požadavky současně. V tomto případě je třeba zvážit použití korku, přírodního materiálu získaného z korkové kůry.


Korková podlaha


Korková podlaha je klidná a teplá. Při zdobení ložnice si člověk klade otázku, jaké materiály použít, aby interiér získal jedinečné kouzlo a zároveň poskytoval pohodlí a praktičnost.

Ideálním řešením je korek na stěny a podlahy s mnoha úžasnými vlastnostmi. Když ráno vstanete z teplé postele, sníte o tom, že si nohy vyložíte na jemný, příjemný a měkký povrch. Při výběru podlahy do naší ložnice proto musíme myslet na použití korku, což je teplý, měkký a extrémně odolný materiál.

Korkové podlahy poskytují velké pohodlí. Díky svému pozoruhodnému odporu absorbuje tlak tlaku nohy na zem, čímž tlumí zvuk kroků. Korkové povrchy se snadno čistí; pro každodenní údržbu stačí voda s jemným čisticím prostředkem. Šetří nám čas a peníze na dlažbu a leštění podlah.


Nástěnné dekorace


Nástěnný korek je nabízen v dlaždicích o tloušťce 3 mm pro přímé lepení na povrch stěny (ozdobné role s korkem pro zavěšení jako tapetu určitě najdete méně často). Počet dostupných modelů je menší než u korkových podlah. V nabídce dominují tradiční vzory v přírodní hnědé barvě.

Neexistují však žádné kontraindikace pro lepení podlahové dlaždice na zeď, pokud se vám líbí. Korek na stěně vnáší do interiéru příjemnou atmosféru, zlepšuje akustiku interiéru a poskytuje praktickou ochranu povrchu v oblastech s vysokým provozem, jako jsou chodby nebo chodby. Snadno se čistí, stačí jej pravidelně otřít vlhkým hadříkem a odložit voskovou pastou.


Napsat komentář

Vzorky Korkove