Korkové zátky – nejen na víno


Kůrový materiál z korkového dubu, lépe známý jako korek, pochází z Portugalska, kde se sklízí a vyváží do celého světa. Jedná se o velmi ekologický materiál, který lze snadno zpracovat a recyklovat, přičemž má jedinečné vlastnosti.


Korek má tolik využití


Většina lidí, kteří myslí na korek, má obraz zátky na víno nebo možná korkové desky. Mnoho věcí, které můžete vidět v kuchyni nebo v obývacím pokoji, je vyrobeno z tohoto materiálu. Má opravdu nesčetné použití, některé vážnější, jiné méně.

K dispozici jsou korkové podlahy, ale existují i ​​korkové podpěry pro tablety, díky nimž je sledování Netflixu méně bolestivé. Ale to, co dělá korek tak skvělým, je to, že je ekologický a levný a má jedinečné tepelné vlastnosti.

To je hlavní důvod pro použití korkových podložek v restauracích nebo domácnostech. Při podávání šálku čaje nebo kávy mnoho lidí korkové polštářky předem očistí, aby se ujistil, že teplo nápoje neovlivňuje stůl.


Hodnota inhibice korkové podložky


Samolepící korek je také další zajímavá věc, která je vyrobena z korku. Lze jej použít jako korková podložka, například pod židli nebo stůl, kde jej lze připevnit k noze nábytku, aby nedošlo k trvalému poškození podlahy, chránit ji a tlumit zvuk pohybující se židle.


Zátka, kterou odnesete, prosím


Někteří lidé si také rádi dají čepici na šálek kávy nebo čaje. Protože má tak dobré tepelné vlastnosti, udržuje nápoj teplý a zároveň šetrný k životnímu prostředí. Dekorace? Korek je nejen skvělým doplňkem k domácímu dekoraci (určitě dělá nejjednodušší domácí spotřebiče velmi stylovým), ale má také své praktické využití.

A samozřejmě vypadá skvěle ve všech typech interiérů a zároveň je opravdu levný. Díky svým tepelným vlastnostem lze korkovou podložku umístit také pod všechny druhy teplých pokrmů, které lze připravit ve vaší kuchyni. Korek také nemá zvláštní vůni, takže je ideální pro kuchyňské gadgety nebo zátky na víno – nic to nemění na chuti.


Napsat komentář

Vzorky Korkove