Korek v podkroví – funkční řešení


Korek v podkroví - funkční řešení

Korek v podkroví – funkční řešení. Korek v podkroví je osvědčená izolace z prodyšných a difuzně odolných materiálů. Taková podlaha nestárne, má nadprůměrné zvukové izolační vlastnosti a je velmi odolná. Díky přírodním bublinám, které se tvoří při přirozené expanzi korkového materiálu při tepelném zpracování, má velmi dobrou tepelnou akumulační kapacitu

Volba korku má také důležitý dopad na bezpečnost v případě požáru. Korek se nezapaluje rychle, jednoduše září a je produktem toho, čemu se říká samozhášivé. Mezi mnoho výhod patří odolnost proti hnilobě, plísním a plísním a po krátkém větrání prakticky bez zápachu. Nejčastěji je takový korek položen na OSB desky nebo přímo na půdní podpěry.


Korek v podkroví - funkční řešení

Korek v podkroví – funkční řešení. Korek je vhodný i pro izolaci střech. Expandovaný korek je například přilepen nebo přibit na vnitřní stranu střechy, což není v případě stavební lišty obtížný úkol. Tyto panely jsou lehké a snadno řezatelné. Z tohoto důvodu jsou skvělé pro oteplování a odhlučnění.

Izolační korkové panely jsou k dispozici v různých tloušťkách. Čím je film silnější, tím lépe izoluje. K zateplení střechy korkem se doporučuje použít plechy silné asi 15 cm. Aby se zabránilo tepelným ztrátám tepelnými mosty, lze panely pokládat diagonálně k sobě. Díky tomu bude izolace v těchto obtížných oblastech účinnější.

Napsat komentář

Vzorky Korkove