Přírodní korek při rybaření


Přírodní korek při rybaření

Přírodní korek při rybaření. Lov na plovoucí korku je pro pobřežní rybolov zásadní. Přírodní korkové plováky, které se dříve vyráběly hlavně z korkových zátek na víno, byly a jsou často používány při rybaření a rybaření. Zatímco rybáři jej používají z jiných materiálů, jako jsou plavci, rybáři pomocí korku označují polohu háčku tažením za lana, která obklopují rybářské sítě.

Korek se zde používá hlavně pro svou vztlak. Na rozdíl od továrně vyráběných pěnových a plastových plováků nesou tyto plováky velkou váhu, takže souprava s nimi letí do požadovaného bodu, aniž by byla rušena větrem.

Unikátní struktura vzduchem plněných korkových buněk činí přírodní korek lehčím než voda. Na internetu je mnoho rybářských obchodů, které prodávají korkové plováky nebo rybářské pruty s přírodními korkovými držadly, protože nejsou tak kluzké jako plastové rukojeti.


Přírodní korek při rybaření

Přírodní korek při rybaření. Na mnoha místech, zejména ve Středomoří, je díky své dostupnosti používán častěji než jiné materiály. S trochou času a vůle můžete korku také sami plavat.

Návody na kutily pro vyvrtání 3mm otvoru ve středu zátky na víno a jeho vyplnění bambusovou tyčinkou. Pomocí vrtačky a schváleného smirkového papíru dejte korkové zátce charakteristický tvar slzy, zkraťte tyč a dokončete plovák pojistným kolíkem na druhé straně. Potom špičku omotejte nití a případně natřete tak, aby byla na vodě vidět. Níže je ukázkové výukové video o tom, jak to udělat sami doma.

https://www.youtube.com/watch?v=JWUBnmM__cw


Granulovaný korek se naopak někdy používá jako přísada do návnad. To je například případ nástrahy na kapry. Díky tomuto přídavku se do korkových kuliček používaných při rybaření vejde typický proteinový míček podobné velikosti. Vzhledem k tomu, že korek je přírodní produkt, který velmi dobře plave, přidávají se korkové granule do základních potravinových směsí, aby se vytvořily vyskakovací koule nebo návnady se sníženou hustotou.


Napsat komentář

Vzorky Korkove