Korek na jachtě

Přirozená struktura uzavřených buněk Core Corku poskytuje sníženou tepelnou vodivost a je protiskluzová. Korek používaný jako obklad paluby jachet neabsorbuje vodu a nehnije. Core Cork je dřevovláknitý materiál s přirozeně uzavřenými buňkami a časem se nerozkládá. To vede k obrovským dlouhodobým výhodám oproti konkurenčním produktům, které mohou být náchylné k hnilobě a rozkladu.


Core Cork má ve srovnání s jinými terasovými materiály vynikající odolnost proti růstu plísní. Korek používaný v jachtách lze snadno řezat standardními řeznými nástroji a pilami. V případě silného nárazu se obnoví až 85 % své původní tloušťky a při většině nárazů až 100 %. Core Cork se také při nárazu jen zřídka delaminuje. Core Cork se spojuje se všemi standardními laminovacími pryskyřicemi: PE, PU, ​​​​VE, epoxid, fenol.


Kromě odolnosti vůči typickým vlivům mořského prostředí, jako je slaná voda a UV záření, je také odolnost korku prioritou ve srovnání s jinými terasovými materiály. Cork má také jedinečnou vlastnost, že se na slunci nezahřívá, takže za teplého slunečného dne můžete po palubě chodit naboso bez nepohodlí z vyhřáté paluby.


Napsat komentář

Vzorky Korkove