Odolná a stabilní korková podlaha



Už jste někdy považovali korkové podlahy za vhodnou volbu pro svou vlastní podlahu? Pokud ano, možná vás zajímá, jestli to stojí za to. Ano, korková podlaha nebo korkové parkety vypadají ve vašem bytě skvěle, ale pokud jste někdy viděli zátku na víno, možná vás zajímá, jestli vydrží dlouho.

No, bude. Chystáme se vám dokázat, že vaše vlastní podlahová nebo korková deska může vydržet velmi dlouho, pokud se o ni dobře staráte a slibujete, že ji nebudete přetěžovat. Nejen, že bude vděčný, ale bude mít také půvabný vzhled!


Jde o to, že dobře udržovaná korková podlaha může vydržet až čtyřicet let nebo i déle. Korek je odolný vůči všem prasklinám, plynům, kapalinám a dalším. Ve skutečnosti mnoho lidí věří, že korek může snadno hořet, a raději by jej nepoužívali v místnosti s krbem. Ale to není pravda – korková rolka zpomaluje hoření!

Nikdy se neroztaví ani nezapálí, pokud uvnitř není opravdu vysoká teplota. Někteří lidé se obávají, že se těžký nábytek zařezne do korku, a proto jej vážně poškodí. Korek se však ve skutečnosti odrazí, takže jakékoli prohlubně neobvykle těžké skříňky nebo pohovky nejsou trvalé a neexistují o tom žádné důkazy. Vaše korková role na podlaze bude vždy vypadat skvěle.


Díky své odolnosti vůči téměř všemu, na co si vzpomenete, je korek nejen stabilní, ale také velmi zdravý. Doporučuje se zejména lidem s alergiemi, kteří si musí dávat pozor na potenciální alergeny v domácnosti – korek je udržuje mimo.

Obecně jsou korkové podložky nebo stěny stabilnější než dřevěné podlahy nebo stěny. Většina lidí si nikdy nestěžuje, že by se to zmenšovalo nebo zhoršovalo. Je doslova nezničitelný.


Stále nemůžete uvěřit, že z korkového dubu se dá vyrobit cokoli, co je dobrým materiálem pro zem? Poté se obraťte na Kongresovou knihovnu (Washington DC). Bylo založeno v roce 1800 a jeho korková podlaha je stále v pohybu. Nikdo si nikdy nestěžuje, že spadnou nebo jsou nestabilní.

Existuje také mnoho dalších příkladů samolepícího korku nebo korkové fólie, které se v budovách používají již roky a jsou stále stejně dobré jako první den! Ano, je to úžasné, ale také to znamená, že máme opravdu štěstí, že máme strom tak dobrý jako korkový dub, který nám dává tolik skvělých izolačních korku a dalších věcí, které si můžeme užít.


Napsat komentář

Vzorky Korkove