Korek v kuchyni – praktická korková podložka


Korek je obnovitelný a je vyroben z kůry korkového dubu. Tento přírodní produkt lze několikrát zbavit kůry stromů. V dnešní době se stává elegantní a oblíbenou volbou v naší kuchyni. Barvy, vzory a vlastnosti každého kusu korku budou jedinečné svého druhu.


Prakticky doma


Korek je přírodní materiál široce používaný v našich domovech. Někdo si může myslet, že je to staromódní nebo zastaralé. To není pravda! Korek je velmi užitečný v každém domě, protože je vodotěsný a lehký. Korkové podložky se používají na teplé nebo studené nápoje k ochraně kuchyňských stolů. Mohou být vyrobeny v jakékoli velikosti a tvaru.

Korková podložka má tepelné vlastnosti a žádný specifický zápach. Je to skvělé pro kuchyňské gadgety nebo zátky na víno – to nezmění chuť. Korková podložka má navíc zvukovou izolaci. Jako korkové podložki pod židlí nebo stolem lze použít korkové podložki, které zabrání trvalému poškození podlahy.


Nové trendy


Z korkové podložky můžete vyrobit originální a krásné tácky. Je to velmi jednoduché a levné. Korkové podložky mohou být pěkným doplňkem na stole, pokud jste ochotni strávit čas tím, že vypadají skvěle. Chrání váš nábytek před vlhkostí a skvrnami

Kromě toho mohou být přizpůsobené korkové podložky dokonalým dárkem k Vánocům nebo narozeninám. Záleží na naší představivosti a našem čase. V obchodě najdete krásné vzory nebo si je můžete vyrobit sami.


Jak čistit


Korek je přirozeně odolný vůči vodě, teplu a plísním. Tento materiál se snadno čistí, ale nezapomeňte omezit vystavení přímému slunečnímu záření, aby nedošlo k vyblednutí. Rozsypané látky okamžitě setřete. Povrch byste měli pravidelně otírat vlhkým hadříkem. Korkové koberce by měly být po každém použití důkladně očištěny.

Korkové podlozky by měly být po každém použití pečlivě vyčištěny. Z korkových rohoží můžete odstranit obtížné stopy pomocí brusného papíru. Před uskladněním korkové rohože vždy důkladně osušte. Korková podložka je velmi populární funkce nastavení stolu, obvykle jako prostírání a tácky. Proto byste měli vědět, co dělat, když se korek zašpiní.


Napsat komentář

Vzorky Korkove