Korková zátka – perfektní proti vlhkosti


Vlhkost je zhoubou mnoha uživatelů bytů a domů. To je rozhodně velký problém, který není snadné vyřešit. Nadměrná vlhkost spojená s častým přehříváním místností nebo špatným větráním vede ke vzniku plísní a plísní, které jsou zdraví škodlivé.

Vlhkost se často vyskytuje v nově postavených budovách, které po výstavbě dostatečně nevyschly. U stávajících bytů je však častým důvodem vzniku plísní špatná tepelná izolace stěn. Co dělat, aby se zabránilo nežádoucí vlhkosti a jejím následkům? Vyberte si přírodní korkovou zátku, která má díky své specifické struktuře neobvyklé vlastnosti.


Výhody korkové zátky


Korek ve svém složení obsahuje třísloviny, nikoli bílkoviny, takže nepodléhá škodlivým účinkům vlhkosti a především hnilobě.

Další speciální vlastností je nízká hygroskopičnost – žádná absorpce vodní páry. To je velmi důležitá výhoda, kterou je třeba vzít v úvahu při výběru suroviny pro naši zeď nebo strop.

L’humidité s’installe généralement dans les zones mal isolées et attire la poussière. Au fil du temps, des moisissures se forment dans ces zones. Dans le cas d’un liège, grâce à l’hygroscopicité susmentionnée, une telle situation ne se produira pas – le plus bas parmi les matériaux utilisés pour la construction des murs.

Navíc je to antistatický materiál – nepřitahuje prach, a proto je ideálním antialergickým materiálem. Výběrem korku jsme si jisti, že se na jeho povrchu neobjeví žádná plíseň nebo houba. Vysoce vyhledávaná surovina


Vysoce vyhledávaná surovina


Korek v jiných zemích je velmi žádanou surovinou, která nejen zabraňuje tvorbě plísní nebo plísní, ale je také užitečná, když nastane tento problém. Po zaschnutí zvlněných stěn je na něj namontován nástěnný vývod.

Je to skutečná přirozená bariéra pro mycelium. Cork může také izolovat interiéry místností od škodlivých účinků látek v určitých stavebních materiálech.

Díky své neobvyklé struktuře a parametrům se korek používá v mnoha domácnostech a kancelářích jako dekorativní produkt i jako ochrana proti hluku, chladu nebo vlhkosti. Široká škála barev a vzorů vám umožní sladit každou místnost, což jistě vyústí v přirozený a ekologický design.


Napsat komentář

Vzorky Korkove