Korkové zátky na lahve a další.


Korkové zátky mají praktickou a dekorativní funkci. Nejčastěji se používají k uzavírání lahví a nádob s víny, likéry, medovinou, oleji, masti, drogami a tekutinami na bázi paliva.

Vzhledem k různému použití čepic je můžeme rozdělit na následující oblasti: válcové, kuželové a dekorativní.


Vyrobeno z přírodního korku (pevné)


Korkové zátky jsou dokonalým utěsněním ve skleněných nádobách. Tento typ uzávěru, který se používá po dlouhou dobu, podporuje zrání vína a umožňuje jeho ušlechtilé zrání během mnoha chemických a fyzikálních procesů, které probíhají mezi složkami vína. Těsnost korkové zátky je nezbytnou vlastností jak pro pubertu, tak pro rychlou konzumaci vína.

Díky přírodní zátce je zachována trvanlivost vína, aniž by byla ovlivněna stávající harmonie mezi jeho složkami. Pro spotřebitele vína je přírodní korková zátka kvalitativním prvkem a nezbytnou součástí rituálu otevírání a zavírání láhve vína, což významně přispívá k pozitivnímu hodnocení a správnému rozlišování. .


Nové trendy


Tento typ korkové zátky je kombinací korkových granulí se speciálním pojivem, které je schváleno pro styk s potravinami. Nejčastěji se používají v keramických, skleněných a plastových užitkových nádobách. Výhodou aglomerovaného korku je homogenita, relativně nízká cena, možnost úpravy zrnitosti a rozměrů. Colmatedcork zátky jsou přírodní korkové zátky, jejichž póry jsou těsně vyplněny korkovým prachem získaným mletím přírodního korku. Uzávěry kolon vypadají homogenně a mají dobré mechanické vlastnosti.

Kromě toho zlepšují vzhled a těsnost korkové zátky. Technické zátky tvoří tělo aglomerovaného korku o vysoké hustotě s přírodními korkovými podložkami přilepenými na jednom nebo obou koncích. Udržují příslušnou koncentraci oxidu siřičitého SO2 ve válci, zabraňují předčasné oxidaci a také zabraňují tvorbě nežádoucích pachů.


Napsat komentář

Vzorky Korkove