Korek jako základní materiál pro vícevrstvé konstrukce


Korek jako základní materiál pro vícevrstvé konstrukce

Korek jako základní materiál pro vícevrstvé konstrukce. Korek je perfektný ako stavebný materiál pre rôzne druhy laminátov a podkladov. Môžete ho použiť ako preglejkové jadro alebo do sadrokartónu. Rozsiahle používanie viacvrstvových panelových materiálov z neho urobilo materiál zvolený v niekoľkých odvetviach a aplikáciách, ako sú ploché, plné a viacvrstvové dverné panely, super izolované okenné rámy, deliace panely pre kancelárske aplikácie a námornú dopravu.

Aglomerovaný korek lze považovat za vhodný materiál pro použití jako základní vrstvu v sendvičových panelech: vykazuje vysokou odolnost proti nárazu, dobré tepelné a akustické izolační vlastnosti a vynikající vlastnosti tlumení vibrací (Gil 2007; Fortes et al. 2004).


Korek jako základní materiál pro vícevrstvé konstrukce

Korek jako základní materiál pro vícevrstvé konstrukce. Korek je přírodní materiál s buněčnou strukturou se zajímavou sadou vlastností pro sendvičové struktury, tj. Nízkou hustotou, velmi nízkou propustností pro kapaliny a plyny, vysokou stlačitelností a obnovením rozměrů, nízkou vodivostí, chemickou stabilitou a trvanlivostí (Pereira 2007).

Několik studií již zvažovalo použití expandovaného korku jako základního materiálu, vč. sendvičové panely s uhlíkovým epoxidem (Reis a Silva 2009; Castro et al. 2010). Expandovaný korkový aglomerát je 100% přírodní korkový produkt vyrobený z korkového odpadu a zbytků nebo průmyslového korkového odpadu nevhodného pro jiné použití (Diaz et al. 2003; Ferreira a Pereira 1986; Pereira a Ferreira 1989).


Expandované korkové aglomeráty se vyrábějí za použití korkových granulí v uzavřeném autoklávu při vysoké teplotě (kolem 300 C) a tlaku (kolem 40 kPa) bez použití lepidla (Pereira a Ferreira 1989; Baptista a Vaz 1993).

Tyto procesní podmínky vedou k: expanzi zátkových buněk a termochemické degradaci buněčné stěny (Pereira 1992), jakož i k uvolňování vedlejších produktů, které působí jako přirozené lepidlo mezi granuláty aglomerátu (Pereira 1992; Amen-Chen et al. 2001; Rosa and Fortes 1988a)).

Takové ekologické, lehké a levné sendvičové panely lze použít jako součást nestrukturálních struktur, jako jsou příčky. Využití sendvičových struktur za poslední půlstoletí neustále rostlo.


Napsat komentář

Vzorky Korkove