Způsoby, jak vyříznout korek


Způsoby, jak vyříznout korek

Způsoby, jak vyříznout korek. Při pokládce podlahových desek nebo připevňování korku jako obkladu na stěnu se řezání na míru obvykle nevyhne. Protože korkové panely mají určitou velikost, stejně jako stěny nebo podlahy. Může se pak stát, že korkové panely budou muset být na jedné straně trochu oříznuty, aby mohl být povrch zcela zakryt a nezůstaly po něm žádné hrany.

Než začnete řezat, budete potřebovat správné nástroje. Mělo by být zváženo vhodné řezací příslušenství. Jaký nůž nebo pilu zde můžete použít, závisí také na tloušťce příslušných korkových listů.

Proto se doporučují následující řezací nástroje: řezbářský nůž nebo ostrý řezač tapet, které jsou vhodné pro tenké korkové listy.


Způsoby, jak vyříznout korek

Způsoby, jak vyříznout korek. For this, however, you have to cut several times, only a light pressure on the knife is important, this gives you a clean cut edge so that the cork board does not break at the edge.

For thicker cork, you can use a jigsaw or thin wooden saw blades. When corking, saw slowly and without pressure

Before doing this, you have to clamp the cork sheet between the two screw clamps and mark the interface with a lath so that the cut edge is accurate.

The hand saw, on the other hand, is suitable for panels of medium thickness. In this case too, you need to clamp the board and saw it slowly.


Pokud jde o sofistikovanější korkové procesy, u nichž je větší pravděpodobnost, že budou použity k výrobě korkových doplňků pro komerční účely, je třeba zmínit dva: laserové řezání a CNC řezání. První je možné vidět na videu níže. Používá se hlavně při výrobě korkových tácků

https://www.youtube.com/watch?v=Q-FiA-RGQEg

On the other hand, CNC cutting is also no less precise, used with a cork of larger dimensions, can be viewed in this video:

https://www.youtube.com/watch?v=JgrWMFLOvJQ


Napsat komentář

Vzorky Korkove