Jak nainstalovat korkovou roli na zeď

Umístění korku na zeď není obtížné. Samozřejmě to není těžké, pokud to děláme správně

https://korekprodejna.cz/kategorie/korkove-role/

Nezbytnými materiály jsou korkový váleček, stěrka nebo štětec a kontaktní lepidlo nebo lepidlo na vodní bázi.
Před nalepením uzávěru by měla být každá stěna opatřena základním nátěrem. A suché; stěna nesmí být mokrá.
Lepidlo naneste špachtlí nebo štětcem na povrch válečku a na lepenou stěnu.

Lepidlo by mělo být naneseno rovnoměrně a neměly by zde být žádné mezery, protože později může uvolněná zátka způsobit vyboulení (které lze odstranit opatrným propíchnutím bubliny a vstříknutím malého množství lepidla pod povrch injekční stříkačkou).


Povrch i stěny uzávěru musí být suché a hladké. Při lepení buďte mimořádně opatrní, protože lepidlo velmi rychle schne, proto je nutná velká přesnost. Váleček se nejlépe hodí na lepený povrch 3 osobám. 2 osoby rolují váleček a třetí osoba váleček rovnoměrně stlačí válečkem tak, aby se přilepil na zeď celou svojí plochou.

Pokud nechcete čepici připevnit přímo na zeď, abyste se nepoškodili nebo se vám to zdá jednodušší, vyrobte si ji na desku z jiného materiálu a poté ji přišroubujte na zeď.

Kontaktní lepidlo je o něco pevnější než vodní lepidlo a je vhodné pro různé stěny včetně kovových. Na druhé straně má silný zápach, který do dvou dnů zcela zmizí.


Pokud jsou v domě děti nebo alergici a povrch, na který má být uzávěr připevněn, je běžná omítka nebo železobetonová stěna, doporučuje se použít lepidlo na vodní bázi, které se váže odpařováním vody.

Oblíbeným nápadem pro lidi, kteří chtějí zkombinovat izolační, dekorativní a funkční vlastnosti korku, je pořídit si roli korku a připevnit na ni vybraný vzor 3 mm nástěnných korkových obkladů.

Díky tomuto řešení nejen zateplíme a ozdobíme stěny našeho domu, ale získáme také korkovou stěnu, na kterou si můžeme pověsit důležité věci na památku nebo ji nějakým způsobem ozdobit.

Nakonec uvádíme videoprezentaci, která krok za krokem ukazuje, jak nainstalovat korkový váleček doma.

https://www.youtube.com/watch?v=agCRW8VoWUUar.


Napsat komentář

Vzorky Korkove