Korek v zimní zahradě

Pokud bydlíte ve skleněném domě nebo máte druhý obývací pokoj, kde se cítíte jako venku po celý rok, měli byste přemýšlet o použití korkových parket nebo panelů v něm! Obklady do zimní zahrady by také měly dokonale ladit s její domácí atmosférou.

Dlažba do zimní zahrady nebo jiné podlahové krytiny totiž musí být nejen estetické, ale také splňovat funkční požadavky. Podlahová krytina musí odolat extrémním výkyvům teplot v zimní zahradě.


Korkové dlaždice místnost zútulní a snadno se čistí. Splňují vysoké požadavky tam, kde ne každá podlahová krytina bude fungovat. Pokud se v zimní zahradě ochladí, běžné parkety nebo laminát nebudou fungovat tak dobře jako korková podlaha.

Stopy vody mohou podlahu poškodit a nelze vyloučit poškození mrazem. Koberec do zimní zahrady není tak odolný a snadno se čistí.


PVC podlahy, protože mohou rychle klouzat, když jsou mokré. Korkové podlahy se dodávají ve formě panelů a korkových parket a pokládají se nebo lepí na podlahu. Jde o přírodní materiál, dokonale tepelně i akusticky izoluje a je šetrný k lidem alergickým na domácí prach.

Péče o korkovou podlahu je podobná jako u dřevěných podlah. Doporučuje se pravidelné pečetění voskem, aby nebyl vystaven povětrnostním vlivům


Napsat komentář

Vzorky Korkove