Aplikace extraktu z korkového prášku v kosmetice

Korkový prášek jako přísada do kosmetiky?

Mezi spotřebiteli kosmetiky roste poptávka po produktech na bázi přírodních složek. Extrakt z kůry korkového dubu má velmi účinný účinek proti stárnutí a je cennou surovinou pro každodenní péči o pleť.

Korek má úžasnou schopnost neustále obnovovat svůj obal. U produktů péče o pleť to znamená zlepšenou kvalitu a hladkost pokožky. Extrakt z korkového dubu je skutečně všestranná zbraň proti stárnutí! Při pravidelném používání potvrdily vědecké výzkumy hned několik příznivých účinků!

Například: intenzivní hydratace, snížení drsnosti pokožky, posílení kožní bariéry a posílení ochranných funkcí pokožky.


Extrakty z korku obsahují zajímavé složky se specifickými vlastnostmi, jako jsou antioxidační, protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti, které mohou zlepšit účinnost kosmetických přípravků dostupných v současnosti na trhu.

Korek a jeho vedlejší produkty, jako je korkový prach, mohou být důležitým zdrojem mnoha bioaktivních sloučenin.

Tyto přírodní produkty vykazují širokou škálu relevantních vlastností, jmenovitě antioxidační, protizánětlivé, anti-agingové, uvolňující a depigmentační účinky.


Mohou být použity v různých farmaceutických a kosmetických produktech. Přípravky tohoto typu zabraňují stárnutí pleti a mají depigmentační nebo podpůrný účinek při léčbě akné a kožních zánětů.

Heterogenita chemického složení a neobvyklé vlastnosti činí z korkového prachu materiál s velkým potenciálem a významem. Recyklace a zhodnocení vedlejších produktů z korku v kosmetickém průmyslu je součástí současné perspektivy udržitelného rozvoje.

V roce 2005 si jedna z francouzských kosmetických společností patentovala nápad na kosmetiku založenou na použití korkového prášku:

https://patentimages.storage.googleapis.com/07/bb/99/77d3c278c2dcff/WO2005060930A1.pdf


Napsat komentář

Vzorky Korkove