Přírodní a ekologická zvuková izolace – korková podlaha


Někdy stačí jen umlčet místnost, ať už je to nahrávací studio nebo mateřská škola. Pokud jste zoufalí po něčem, co by mohlo pomoci uklidnit hlasité zvuky ve vašem pokoji po zbytek světa, měli byste vyzkoušet korkovou podložku.

Korek je často spojován s vínovými zátkami, ale jen málokdo ví, že korková dubová kůra je zdrojem nejpřirozenějšího a nejšetrnějšího k životnímu prostředí – korku, který se často používá při výrobě podlahových korků, korkových desek nebo korkových stěn.


Dětská korková podložka


Korková podložka má mnoho výhod. Mnohým lidem se to na první pohled může zdát křehké nebo jen špatný materiál, ale není to pravda. Výrobky, které používají korek, jsou všeobecně známé pro své tlumicí vlastnosti.

Správně uspořádaná role korku nebo korkové desky tlumí hluk v místnosti a zajišťuje, aby si sousedé nikdy na vaše děti nestěžovali. Korkové podlahy jsou také skvělým doplňkem do každé učebny, kde bude určitě hodně hluku. Korková podložka v místnosti, kterou děti používají, má další výhodu: je opravdu měkká.

Když někdo spadne, nejsou žádné slzy a samotný korek není zraněn. Nakonec, pokud na korkovou podlahu spadne něco těžkého, materiál se vrátí do normálního stavu. Jak vidíte, je to v dětském pokoji perfektní věc, zvláště pokud jsou vaši potomci mladí a mají tendenci hodně padat. Dítě, které se naučí chodit, může být s korkovými podlahami velmi spokojené!


Respekt k životnímu prostředí díky korku


Dalším aspektem korkové podlahy je, že je skutečně ekologická. Nikdo by neměl kácet korkový dub – jednoduše produkuje kůru, kterou odborníci sklízejí podle přísných předpisů.

Kůra doroste a získáme korkový materiál. Jak bylo zmíněno na začátku, mnozí si mohou spojit korek se zátkami na víno, ale pravdou je, že stále více a více lahví používá zátky vyrobené z plastu nebo jiných materiálů, které mohou víno plnit způsobem, který tomu tak není. neztratí své vlastnosti.

To znamená, že korkové zátky na víno budou v obchodě používány méně, zatímco korkový dub nikdy nepřestane zbavovat kůry. Co by mohlo být ekologičtější než nevyhazovat tento materiál do koše? Odpovězme – ne. Podívejte se tedy na korkovou podlahu a rozhodněte se, zda ji chcete mít ve svém domě nebo alespoň v jedné ze svých pokojů. Nemůže to být zajímavá zkušenost


Napsat komentář

Vzorky Korkove