3D korek – nová dimenze v designu – GENCORK


Naše společnost existuje již více než 20 let, takže jen málo věcí souvisejících s korkem nás může překvapit. Existuje však portugalská společnost s názvem GENCORK, jejíž produkty se nám líbily na první pohled. Tato vizionářská společnost nadčasově kombinuje obnovitelné a přírodní korkové suroviny s uměním a vytváří úžasné trojrozměrné korkové stěny. Podívejte se na galerii jejich produktů a projektů, ze které jsme vybrali ty, které na nás udělaly největší dojem.

GENCORK, značka skupiny Sofalca Group, vyrábí korkové panely pro různé povrchy. Jedná se o produkt, který kombinuje zařízení s nízkou technologií s technologicky vyspělými výrobními procesy.

100% přírodní a udržitelný korkový aglomerát se transformuje pomocí pokročilých digitálních algoritmů a výrobních procesů. Tento digitální přístup je jedním z prvků, které definují DNA GENCORK. Společnost používá k výrobě korkových granulí pouze korek vyrobený z větviček (záhybů). Je to 100% přírodní proces, který nevyžaduje žádné přísady.

Tato technologie vyvinutá společností Sofalc spočívá ve vstřikování vodní páry přes korkové granule, které se rozšiřují a shlukují společně se samotnou korkovou pryskyřicí.


Fotografie stánku společnosti GENCORK na výstavě Maison Objet v Paříži


Proces dodává materiálu tmavě hnědou barvu, podobnou barvě čokolády.

Společnost využívá k výrobě páry biomasu z procesu mletí Falca. Umožňuje nám dosáhnout ekologického procesu bez odpadu s energetickou soběstačností 95%. Pro nás je korek „super materiál“, který nabízí řadu výhod, jako je zvuková izolace a izolace vibrací.

GENCORK využívá strategie počítačového designu pomocí parametrických systémů, které mohou vytvářet algoritmy inspirované přírodou, geometrií a matematikou …

To umožňuje výrobu velkého množství vzorů s různými tvary a rozměry, optimalizací tepelných a akustických vlastností korku a tím získáním povlaků vysoké estetické hodnoty. GENCORK v současné době pracuje na projektech různých velikostí, zejména s hotely, restauracemi, kancelářemi a dočasnými architekturami (výstavy, stánky atd.). Mezi aktuální projekty společnosti patří Hotel Van der Valk v Belgii, sídlo BNP Paribas v Lisabonu a sídlo Ubisoftu v Paříži …


Napsat komentář

Vzorky Korkove