Co je to kůra z korkového dubu a kde ji lze použít?


Korková kůra je přírodní obnovitelná surovina, udržitelná a ohleduplná k životnímu prostředí. Surový korek je silný, panenský materiál, který pochází přímo z korkového dubu.

Ušlechtilý a surový, chráněný před průmyslem. Nejvyšší hodnotou korkového dubu je kůra, která našla velké využití v mnoha oblastech.


Co je to?


Neexistuje žádný jiný materiál, ani přírodní, ani umělý, se všemi vlastnostmi, které se vztahují pouze na surový korek. Lehký, odolný proti hnilobě, netoxický, dobrá komprese a expanze, zpomalující hoření, vodotěsný, měkký a odolný.

Kromě těchto pozoruhodných vlastností je korková kůra také udržitelným, obnovitelným a ekologickým přírodním zdrojem.

Korková kůra je ve vhodných intervalech „vytržena“ z korkových dubů, aniž by došlo k poškození stromů, a umožňuje na jejím místě růst novou kůru, aby nedocházelo k poškození přírody, kácení či ničení stromů, není narušena žádná flóra a fauna, a přesto z této jedinečné suroviny prosperuje celé odvětví. Korkovou kůru lze pravidelně sklízet z jednoho stromu – každých 9 až 12 let a celkem až 12krát.


Kde to lze použít?


Přírodní a pevné korkové panely vyrobené ze surové korkové dubové kůry jsou originálním produktem, designem a 100% přírodním a ekologickým. Stejně jako všechny korkové panely, kromě svých dekorativních vlastností také zlepšují akustiku a zvyšují tepelnou izolaci, což zvyšuje pohodlí při používání prostoru.

Ideální jako neobvyklá dekorace pro dům, kancelář, restauraci a obchod, stejně jako vybavení pro terária a akvária. Korkové desky jsou ideální pro místnosti vystavené hluku a nečistotám, jako jsou místnosti, chodby. Korková stěna a je lehká a praktická.

Můžete jej také použít jako vývěsku, zveřejnit plakáty a fotografie nebo připojit obrázky. Korková kůra je skvělým dekorativním prvkem pro terárium nebo akvárium. Je to úkryt pro malé obyvatele, jako jsou plazi, obojživelníci nebo ryby, a díky nim se budete cítit jako ve svém přirozeném prostředí. Je voděodolný, praktický a snadno se stříhá a zároveň je zcela bezpečný, takže se nemusíte starat o zdraví svých malých přátel.


Napsat komentář

Vzorky Korkove