Korková dubová kůra – různá použití


Největší hodnotou dubu je jeho kůra, která našla široké uplatnění v mnoha oblastech. Kůra z korkového dubu je odolná proti vlhkosti, teplotě, neplesniví, nehnije.

Díky těmto výhodám je nejlepším materiálem pro terária (jako je korková trubice, korková jeskyně, korkové větve atd.), Paludária, vivária, rostlinné kompozice (tillands, orchideje) nebo v zahradách sofistikovaný po celá léta. Jeho specifická a jedinečná struktura mu dodává velmi exotický vzhled.


Terária, zoologie ou fleuriste


V teráriích se korková dubová kůra používá jako přírodní, bezpečný a odolný strom pro lezení plazů, obojživelníků, pavouků a hmyzu. Mohou existovat také prvky dekoru – lehké a trvalé úkryty (také pro velké a těžké trubky), korkové trubky, korkové tunely, korkové jeskyně.

Mohou být také použity jako prvky pro výsadbu a zavěšení rostlin, například Tillandsia, Orchidea, Crypthantus, Bromelia. V zoologii se však korkový dub používá jako větvičky a prohlubně pro papoušky a jiné ptáky. Kromě toho to může být prvek umožňující hlodavcům šplhat a hrát si například s degu, veverkami atd. Je to jejich přirozený úkryt.

Mohou to být také prvky pro design květinových aranžmánů, např. B. Hrnce a pánve.


Korková trubka


Prořezaný strom zraje asi 7 let, než se uprostřed zahnívá a zmenšuje. Po této době je dřevo odstraněno z interiéru a vyraženo jednoduchými nástroji.

Tento proces je proto zdlouhavý a dlouhý, což ve spojení s dopravou vytváří náklady a ovlivňuje tržní hodnotu zboží. Je to však jediný strom, jehož kůra má díky svým vlastnostem tak široké využití. Takto se vyrábí korková trubka. Obří korkové trubky se používají v zahradě, zdobí zahrady nebo skalky velmi exotickým a vzácným způsobem.


Napsat komentář

Vzorky Korkove