Zelená zeď – úžasná móda pro vertikální zahrady


Zelená zeď - úžasná móda pro vertikální zahrady

Zelená zeď – úžasná móda pro vertikální zahrady. Vertikální zahrada je technika pěstování rostlin na vertikálně zavěšené desce pomocí hydroponie. Tyto panely jsou velmi často provedeny technikou expandovaného korku nebo stěny. Tyto jedinečné konstrukce mohou být volně stojící nebo nástěnné. Vertikální zahrady se používají již od starověkých civilizací. Mnoho moderních vertikálních zahrad může trvat desítky let a dodávat moderním podnikům charakter.

Vertikální zahrady jsou skvělou alternativou rostlin v květináčích v kancelářích. Zatímco rostliny v květináčích mají tu výhodu, že je lze umístit kamkoli, mohou zabírat místo a vyžadovat hodně údržby. Vertikální zahrady však potřebují k údržbě pouze jednu velkou desku, která dodá každému profesionálnímu pracovnímu nebo obytnému prostředí svěží barvu.

Vertikální zahrady nebo zelené stěny?

Vertikální zahrady mají mnoho různých názvů – živé zelené stěny, živé stěny a mechové stěny, abychom jmenovali alespoň některé. Ať už se jmenujete jakkoli, tyto vertikální rostlinné struktury mohou být malé jako rámeček obrázku nebo masivní jako 60 stop široké mistrovské dílo.


Zelená zeď - úžasná móda pro vertikální zahrady

Zelená zeď – úžasná móda pro vertikální zahrady. Vertikální zahrady mohou být umístěny v hotelových halách, ústředí a dokonce i na malém nádvoří. Vertikální zahrady jsou nejen působivé, ale díky přirozeným uklidňujícím vlastnostem přírody se ve svém okolí budete cítit jako doma.

Vertikální vnitřní zahrady

Zelené stěny jsou nejen důležitou součástí interiérového designu, ale také přispívají k přirozené cirkulaci vzduchu v prostředí.

Tyto zahrady mohou být tvořeny mnoha druhy rostlin; Kapradiny, Ficus repens, Pilea a Calathea jsou nejoblíbenější druhy rostlin používaných v zelených stěnách. Vertikální zahrady jsou také velmi prostorově efektivní a mohou vyplnit jakékoli prázdné místo na zdi.


Mnoho kancelářských pracovníků je vystaveno mnoha škodlivým chemikáliím ve vzduchu, jako jsou formaldehyd a oxid uhelnatý. Vertikální zahrady fungují jako přirozený systém čistého vzduchu, který podporuje lepší dýchací atmosféru a celkově zdravější prostředí.

Rostliny také pomáhají snižovat hlukové znečištění, což vytváří klidnější pracovní prostředí pro obyvatele budov.

Vertikální venkovní zahrady

Mnoho budov po celé zemi a po celém světě má vertikální zahrady venku. Mnoho venkovních zahrad obsahuje mech, révu a jiné rostliny běžně používané ve vertikálních venkovních zahradách.

Výhodou vertikálních venkovních zahrad je přímé sluneční světlo, aby se jim dařilo.
Nabízejí také vynikající ochranu a izolaci budov proti teplotním změnám, UV záření a dešti. V létě používají k chlazení vzduchu kolem sebe proces zvaný evapotranspirace.


Napsat komentář

Vzorky Korkove